Glazen wanden

Verbindt licht en ruimtes

Licht en lucht zijn twee elementen waar we niet zonder kunnen. Weinig licht, vooral daglicht, heeft een sterke invloed op ons humeur. Vandaar dat wij graag in ruimtes zijn waar daglicht een grote rol speelt. Er zijn veel manieren om het terras onder een overkapping weersbestendig te maken. Glas is hierin één van de favorieten. Het geeft een geborgen gevoel zonder dat je je opgesloten voelt en het laat het licht door naar andere ruimtes.

Optimaal ruimtelijk effect met glazen wanden

Genoeg om uit te kiezen als het om glazen wanden gaat.
Om de keuze voor jezelf concreet te maken stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Wat is het doel?
 • Hoe moet de wand openen? schuiven, vouwen, draaien, omhoog of omlaag?
 • Is de isolatiewaarde en geluid demping van belang?
 • Wil ik blank glas of liever een matte afwerking?
 • Veiligheid; is gehard glas afdoende of moet er gelaagd glas toegepast worden? Of een combinatie van beiden?

Wij adviseren je graag in de keuze uit één van de talrijke mogelijkheden. Samen stellen we jouw glazen wand geheel op maat naar jouw wens samen.

Voordelen

 • Open structuur; kleine ruimtes geven niet het ingesloten gevoel
 • Snelle montage; alles wordt vooraf op maat gemaakt
 • Transparantie; veel lichtinbreng
 • Leverbaar verschillende diktes
 • Vele afmetingen mogelijk
 • Eenvoudig te combineren met andere systemen
 • Ook als balustrade te gebruiken
 • Veel opties met betrekking tot afwerking
Meer informatie aanvragen

De kracht van daglicht

Daglicht is altijd een natuurlijk element geweest in het interieur. Maar anno nu is de trend voor daglicht sterker dan ooit. Dat komt omdat we ons huis beschouwen als een veilige haven, een plek waar we kunnen ontspannen en opladen voor de volgende dag. Daglicht heeft met zijn natuurlijke rust de kracht om van een huis een thuis te maken en zou daarom centraal moeten staan bij het bouwen of verbouwen.

.

We vinden de juiste inval van daglicht het belangrijkst in de keuken en eetruimte, op de voet gevolgd door de woonkamer. Deze ruimtes zijn dan ook de ruimtes waar we de meeste tijd spenderen. Het is met deze gegevens in ons achterhoofd ook niet gek dat aanbouwen, hetzij van steen, hout, of aluminium overkapping worden aangevuld met glas. Glas laat het natuurlijke daglicht optimaal door en verwarmt de ruimte.

Waar wel aandacht aan moet worden geschonken is niet alleen hoe we daglicht naar binnen halen, maar ook zorg te dragen voor de juiste verspreiding van het daglicht. Daarnaast zal het gebruik van de ruimte, de toegankelijkheid naar buiten of aangrenzende ruimte een rol spelen in de keuze van het toe te passen systeem. Onze schuifwanden, schuif- draaiwanden en vouwwanden worden exact op maat gemaakt. Hierbij zijn o.a. isolatiewaardes, drempelvrije toegang en veiligheidseisen enkele aspecten die we naar wens of eis meenemen in de productie.

Nieuwsgierig geworden of jouw ideeën inderdaad de juiste lichtinval brengen?

BO denkt graag mee

Ruim assortiment

Snel en vakkundig advies
op maat

Rechtstreeks uit eigen fabriek

Onverslaanbaar
in prijs-kwaliteit

Wilt u ook uw terras optimaliseren? Wij geven graag deskundig advies.

contact mij

Impressie

extra functionaliteit van terras door overkapping

"Wat een extra ruimte is er gecreëerd door ons gehele terras te overkappen. Kan niet wachten op phase 2; de zijkanten windwerend maken."

Elodie & Gerard Doetinchem