Zonneschermen

De zon gaat nooit uit…

De zon komt op en gaat onder maar gaat nooit uit* Genieten van mooi weer is zalig, maar schaduw, bescherming en beschutting een groot goed. Door het plaatsen van een knikarmscherm creëert u een waardevolle schaduwrijke ruimte voor uw gevel. Een klassieke of moderne uitstraling, volautomatisch of handbediend, met onze op maat gemaakte knikarmschermen heb je keuze te over.

*Toon Hermans

Zonneschermen de perfecte buitenzonwering

Schaduw maar toch licht… Een zonnescherm biedt buitenzonwering aangezien de cassette met scherm direct aan de gevel bevestigd wordt. Door de vele soorten en maten is elke gevel geschikt voor de plaatsing van een zonnescherm.
Vroeger waren het veelal oranje schermen zonder ruime doorloop die met de hand gedraaid moesten worden. Dat is nu echt verleden tijd! ook de buitenzonwering gaat mee in alle innovatieve ontwikkelingen en designs van vandaag.

 

Voordelen

 • Schaduw wanneer gewenst
 • Geen “zware” constructie
 • Stijl van het doek makkelijk te vervangen
 • Waterafstotend, vuil- en rotwerend
 • Beschermend UV werend doek
 • Geïntegreerde verlichting
 • Altijd op maat
Meer informatie aanvragen
technische tekening montage zonwering

Technische informatie
Knikarmscherm

Knikarmschermen zijn er in vele soorten en maten, waardoor de technische specificaties en opties verschillen per scherm.
Een aantal specificaties op een rij:

 • Bevestiging aan gevel/muur of onder een oversteek/balkon
 • Kast is volledig rondom gesloten waardoor vitale onderdelen en doek beschermd zijn.
 • Opbouw wordt gekenmerkt door een kastprofiel, een voorlijst en een oprolas die samen met de knikarmen tussen en op de zijconsoles gemonteerd worden.
 • De consoles vormen het hart van het systeem en dienen zowel voor de bevestiging van het scherm als voor de instelling van de uitvalshoek
 • Volledig aluminium behuizing waaraan de armen en consoles worden bevestigd
 • Kleur van de aluminium onderdelen en profielen is mogelijk in de door jou gekozen RAL kleur

Ruim assortiment zonwering oplossingen

Snel en vakkundig advies op maat

Rechtstreeks uit eigen fabriek

Onverslaanbaar
in prijs-kwaliteit

Niet alleen de naam is anders

Een zonnescherm is een verzamelnaam voor knikarmschermen, terrasschermen en uitvalschermen. Waarschijnlijk heb je al deze productnamen al voorbij zien komen, maar wat is nu precies het verschil?

knikarmscherm
Een knikarmscherm wordt ook wel terrasscherm of heel algemeen zonnescherm genoemd. De naam knikarmscherm komt door de “knik” in de armen van het scherm. 
Het doek wordt om een rol aan de bovenzijde heen gewikkeld. De knikarmen zijn bevestigd aan de voorlijst. Een knikarmscherm  heeft een open cassette, semi-gesloten cassette of een volledig gesloten cassette tegen bescherming van het doek. Tegen laagstaande zon kan er soms een vaste of automatisch te openen volant (vario volant) aan de voorzijde geleverd worden.

Uitvalscherm
Een uitvalscherm heeft net als een terrasscherm een rol aan de bovenzijde waar het doek omheen is gewikkeld. Een uitvalscherm is vooral functioneel als zonwering en creëert schaduw in huis. Een groot verschil tussen een uitvalscherm en terras-, knikarmscherm is dat je onder een uitvalscherm niet kan loungen. Bij de andere schermen is dit wel mogelijk

Ik wil meer informatie

Wilt u ook uw terras optimaliseren? Wij geven graag deskundig advies.

contact mij

Impressie

zonwering op maat gemaakt voor jouw woning

"Nog even en dan staan wij ook zo onder ons knikarmscherm!."

Sandra & Hannie Utrecht