Overkappingen

Van grootse waarde

Verleng de zomer en vergroot uw woongenot in één keer. Met het plaatsen van een overkapping aan, of bij het huis, ontstaat er een extra ruimte waarbij het binnen- en buitenleven met elkaar versmelten. Genieten van de eerste zonnestralen, verkoeling tijdens de warme zomer en een BBQ die er met minder weer zeker niet minder gezellig op wordt.
Een overkapping biedt u extra m2 van grootse waarde.

Waarom een overkapping?

Een overkapping biedt veel voordelen die niet uitgelegd hoeven te worden anders was je niet op zoek… maar hoe kies je de juiste overkapping? En wat past bij jullie wensen, stijl en budget?

Bedenk eerst waar de overkapping moet komen want dat bepaald het model overkapping. Moet het een vrijstaande overkapping, terrasoverkapping, volledig zwevende overkapping of een schaararmscherm worden die als overkapping dient? Uiteraard kan je ook voor een overkapping op maat kiezen.

Na de keuze van het model kies je het type, één van de belangrijkste elementen hiervan is het type dak. Bij een beweegbare overkapping met elektrisch beweegbaar doek, lamellen dak of beweegbaar polycarbonaat  heb je de luxe om de zoninval of beschutting zelf te regulieren. Bij een vaste overkapping bestaat de keuzen van het dak uit glas, polycarbonaat of acrylaat. 

De keuze in materialen en kleuren zijn aan te passen aan jouw wensen.
Laat ons je wensen weten dan maken wij een voorstel op maat.

Voordelen

 • Vergoot jouw woongenot
 • Multifunctionele ruimte 365 dagen per jaar
 • Beschermend UV werend doek
 • Altijd op maat
 • Direct uit eigen fabriek
 • Constructie onderhoudsvrij
 • Zon- windwerend en waterbestendig
 • Eenvoudig uit te bereiden met glazen wanden of screens
Meer informatie aanvragen
waterdichte hangende overkapping

Technische informatie
Overkappingen

Een zelfdragende aluminium overkapping biedt geborgenheid voor warme én koude dagen. Helemaal als je kijkt wat er allemaal technische mogelijk is qua type, stijl en opties. Een overkapping kan ideaal in fases worden uitgebreid zolang de constructie degelijk en solide is. Enkele opties voor uitbreiding zijn:

 • Glazen wanden
 • Windschermen
 • Verwarming
 • Verlichting
 • Volant tegen laagstaande zon

 

Ruim assortiment zonwering oplossingen

Snel en vakkundig advies op maat

Rechtstreeks uit eigen fabriek

Onverslaanbaar
in prijs-kwaliteit

Veelzijdig aluminium 

Vaak kiezen we ervoor om met lekker weer naar buiten te gaan en zitten we graag massaal in eigen tuin. Steeds vaker doen we dat onder een overkapping welke steeds meer wordt beschouwd als een verlengstuk van de woning.

Tegenwoordig zijn er veel modellen, soorten en maten te verkrijgen, maar steeds populairder worden de aluminium overkappingen. Dat is terecht aangezien dit materiaal erg onderhoudsvriendelijk is, sterk is, duurzaam is, én beschikbaar is in diverse stijlen.

Een aluminium overkapping ondervindt weinig hinder van de typisch Nederlandse weersomstandigheden. Wind, zon, regen ze hebben geen invloed op het materiaal, nog op de constructie. In extreme omgevingen kan er soms gekozen worden om het aluminium te anodiseren alvorens het van een poedercoating wordt voorzien.

Een bijkomend voordeel van aluminium is dat het eenvoudig te verwerken is, niet gaat roesten en te voorzien is van een duurzame poedercoating in kleur naar keuze. Zo is een aluminium overkapping altijd passend te maken bij de stijl of architectuur van je woning. Of maak je bewust de keuze voor een tegenstrijdig design?

In aluminium is de keuze echt reuze!

Contacteer mij

Wilt u ook uw terras optimaliseren? Wij geven graag deskundig advies.

contact mij
extra functionaliteit van terras door overkapping

"Wat een extra ruimte is er gecreëerd door ons gehele terras te overkappen. Kan niet wachten op phase 2; de zijkanten windwerend maken."

Elodie & Gerard Doetinchem

Impressie