Verbinden

Samen verbinden was het doel van de transformatie van het oude dorpsschooltje. Een plek waar wederom geleerd en verbonden kon worden. Dit project was meer dan enkel een overkapping. Naast een nieuwe glasgevel, automatische entree-deuren en nieuwe gevelbekleding, hebben we binnen 2 mooie vouw- schuifwanden mogen plaatsen.

Binnen de vakkundige en grondige verbouwing zijn enkele elementen behouden gebleven die terugdenken aan vroeger. Het is een modern, solide en multifunctioneel dorpshuys geworden waar elke inwoner trots op is, ook wij!

Glazen wanden binnen geven ruimtelijk effect

Van wens naar realisatie

De wensen

  • Verduurzaming
  • Optimale isolatie tussen de ruimtes
  • Mogelijkheid buitenactiviteiten te ontplooien
  • Modern design tov de “oude school”
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Budget

De oplossing

Duurzame luxe met bescheiden budget en flexibiliteit in de planning. Omdat alles door, en met, vrijwilligers wordt uitgevoerd. Dat was de initiƫle vraag vanuit de beheerder van dit project.
Door gezamenlijk goed naar het doel te blijven kijken konden we duidelijke, snelle en praktische keuzes maken. Wat is nodig en wat is de wens? Kan dit in combinatie met het beschikbare budget? Duurzaamheid was key daar werden geen concessies in gedaan.

Bijzonderheden

Er werd gekozen om er een vaste overkapping te zetten. In plaats van deze te voorzien met polycarbonaat platen, hebben we hier de glasheldere acrylaat platen mogen monteren. Dankzij de heldere communicatie kon de montage in fases worden ingedeeld. Er is zowel in de voorbereiding, alsook tijdens de montage enorm veel werk door de vrijwilligers verzet. Dit voelde als een tijdelijke joint venture omdat het doel altijd duidelijk is geweest: een duurzaam Dorpshuys voor alle generaties.

“Een project geboren uit liefde voor het dorp en haar inwoners is succesvol afgerond door de inzet, flexabitliteit en meedenkend vermogen van BO!”

Bekijk hier onze andere projecten